• 470+ unieke supplementen uit voorraad leverbaar

  • Persoonlijk advies via telefoon, e-mail en chat

Vragen? Bel ons: 024-6635366

Zoek

Recente blog’s

    • Halloween: nicht nur Süßes oder Saueres!
    • Warum essen Yogis schwarzen Teer?
    • Trinken Sie auch ausreichend Bier?
    • Quitten: Die vergessene Frucht!
    • Herbstblues
    • Warum Gras-gefütterte Gelatine in Ihrer Ernährung nicht fehlen darf!

De supercomputer in je hoofd

Recentelijk zijn wetenschappers erachter gekomen dat de capaciteit (kracht) van onze hersenen velen malen groter is dan voorheen werd gedacht. Dit lijkt voor jou misschien maar een leuk feitje, maar de neurowetenschap stond op zijn kop. Deze ontdekking gaf ook meteen antwoord op de vraag: hoe kan ons brein zo energie-efficiënt zijn?

Ons brein als kwantumcomputer

Het is antwoord is kwantummechanica. Eerder werd namelijk gedacht dat onze hersenen werken op basis van biochemische en -elektrische processen. Nu is er bewijs dat ook dit orgaan werkt op basis kwantummechanica. Dit zorgt voor de ongekende kracht. De nieuwe ontdekking laat zien dat we tot wel tien keer meer geheugencapaciteit hebben dan we eerder dachten.

De werking van kwantumprocessen is zo complex dat we veel nog niet begrijpen. Zo is het functioneren van synapsen nog steeds een mysterie. Aan de andere kant weten we ook best wel veel fundamentele processen. Zo zijn herinneringen en gedachtes bijvoorbeeld het resultaat van elektrische en chemische patronen in het brein.

De kracht van onze hersenen is enorm. Door de nieuwe inzichten weten we dat dit gelijk staat aan het hele internet (1 petabyte),  terwijl het slechts de energie gebruikt van één zwakke gloeilamp.

Commandocentrum van ons lichaam

Het brein is het commandocentrum van het kwantumsysteem dat ons lichaam heet. Het regelt duizenden chemische reacties per seconde in elke lichaamscel. Deze processen verlopen niet door willekeur, maar volgens een strak gecoördineerde planning. Alle lichaamscellen, neuronen en netwerken van neuronen in de hersenen zijn namelijk verstrengeld met elkaar. Hierdoor kan het brein complexer functioneren dan welk ander biochemische systeem dan ook.

Het lichaam is kwantum

Niet alleen de hersenen werken op basis van kwantummechanica, het hele lichaam is eigenlijk een kwantumsysteem. Alle moleculen, atomen en subatomische deeltjes van de tenen tot en met de schedel staan in contact met elkaar. Ze kunnen elkaar beïnvloeden omdat ze kwantumverstrengeld zijn.

Kwantumverstrengeling

Net als bij de werking van enzymen kunnen we ook hier een kwantummechanisch fenomeen koppelen aan het functioneren van ons lichaam. Namelijk: kwantumverstrengeling (quantum entanglement).

Hierbij zijn twee of meer natuurkundige objecten zodanig verbonden zijn, dat het ene object niet meer volledig beschreven kan worden zonder het andere specifiek te noemen, ook al zijn de beide objecten ruimtelijk gescheiden. Simpel gezegd: deeltjes worden onafscheidelijk van elkaar.

Deze onafscheidelijkheid betekent dat deeltjes elkaar kunnen beïnvloeden ook al zijn ze zeer ver van elkaar verwijderd. Hierdoor kunnen ze ultra subtiel en ultrasnel informatie uitwisselen.

Nootropica, hersensupplementen

Diep in het functioneren van het lichaam duiken is fascinerend maar we moeten niet de meer oppervlakkige lagen vergeten. In de hersenen zijn bijvoorbeeld de biochemische processen vrij eenvoudige te beïnvloeden, vooral de neurotransmitters. Een categorie van voedingssupplementen die hierop inspelen staan bekend als nootropica.

Via het aanleveren van voorlopers of het remmen van bepaalde enzymen kan je verschillende neurotransmitters moduleren. Vooral acetylcholine, serotonine, dopamine en GABA zijn veel gebruikte doelen.

Slim geformuleerde nootropica zoals CILTEP van Natural Stacks kan je gebruiken voor een goede gemoedstoestand en voor een heldere geest, het verbetert de concentratie en is goed voor het geheugen.

banner-ns

Go to Top