Sensitive Probiotica Capsules - Smidge™ (voorheen GutPro Capsules)
- Voorheen: GutPro® - Probiotica Capsules
- Categorie: Darmen & Darmflora
- 10 miljard CFU’s per dosering
- 8 neutrale bacteriestammen
- Vrij van allergenen
- Geschikt voor GAPS en Paleodieet
- 60 vegetarische capsules
- Productbeschrijving
- Meer informatie
- Categorieën
- Alternatieven
Smidge™ Sensitive Probiotica Capsules
De Sensitive Probiotica Capsules van Smidge™ zijn geformuleerd met enkel neutrale histaminearme bacteriestammen, speciaal voor iedereen die moeite heeft met het verdragen van bepaalde bacteriestammen. Het probiotica-supplement bevat 8 histamine-neutrale of histamine-afbrekende bacteriestammen en bevat verder geen artificiële toevoegingen zoals kleurstoffen, aroma’s of conserveringsmiddelen. Het product bevat alleen cellulose en L-leucine om de capsulevorm mogelijk te maken. Dit geheel maakt deze hypoallergene formule bijzonder geschikt voor mensen die overgevoelig zijn of last hebben van allergieën.
Het unieke van Smidge™ Sensitive Probiotica Capsules
Smidge™ Sensitive Probiotica Capsules is een geconcentreerde en pure probiotica in capsulevorm die een bijzondere blend van goed verdraagzame bacteriën bevat. De vegetarische capsules zijn gemakkelijk in gebruik en bestaan uit de neutrale bacteriestammen Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum en Bifidobacterium lactis. De zorgvuldige samenstelling maakt de probiotica onder meer bijzonder geschikt voor mensen die eten volgens diëten zoals Paleo, GAPS, Body Ecology, SIBO en ketogeen of die geen gluten, zuivel, caseïne of soja eten. De formule bevat geen bacteriestammen die erom bekend staan bij te dragen aan D-lactaat acidose. Bovendien is de formule GMO-vrij en vrij van sporen van pinda’s en noten, melk, gist, maïs, gluten, eieren, soja, schaaldieren en vis.
Over de darmflora
De darmflora is een verzamelnaam voor alle in de darm levende micro-organismen. Dat zijn er in totaal ongeveer 100 biljoen! Het lichaam is als het ware een gastheer voor deze microben. De ene soort is meer gewenst dan de andere soort en ze kunnen worden onderverdeeld in de residente en de passerende darmflora-microben.
Wanneer deze met elkaar in balans zijn is er sprake van homeostase, een sleutelproces in ons lichaam. Er worden niet alleen essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters, het microbioom speelt ook een sleutelrol bij de vertering van voedsel en dus bij de opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Ons darmstelsel is niet alleen heel complex, het is ook net zo uniek als onze vingerafdruk! De samenwerking tussen het lichaam en de darmbacteriën is één van de meest ingenieuze samenwerkingen in ons lijf.
Hoe functioneren bacteriën en enzymen?
Ons darmstelsel wordt bevolkt door miljarden micro-organismen die allemaal hun eigen taak hebben binnen het grotere geheel van onze darmflora. Om de spijsvertering goed te kunnen laten verlopen, werkt het lichaam samen met deze micro-organismen. Bij een normale darmflora zijn deze soorten met elkaar in balans, een balans die voor iedereen anders is. Enzymen zijn in staat allerlei processen in ons lichaam te versnellen, ze zijn als het ware de werkpaarden van ons lichaam. Enzymen kunnen processen soms wel tot een biljoen keer versnellen! Zo werken ook spijsverteringsenzymen als een soort katalysator in ons darmstelstel. Het zijn ‘chemische fabriekjes’ in ons lichaam die best door ons gekoesterd mogen worden.
Voordelen
- Zorgvuldig samengestelde mix van 8 histamine-neutrale en goed verdraagzame bacteriestammen
- Bevat 10 miljard CFU’s per dosering van twee capsules
- Deze handige capsulevorm van Smidge™ Sensitive Probiotica maakt het product eenvoudig in gebruik
- Het supplement is geschikt voor vegetariërs en voor gevoelige gebruikers
- Smidge™ Sensitive Probiotica Capsules is vrij van gangbare allergenen als zuivel, soja, GMO, caseïne, eieren, vis, schaaldieren, gluten, noten, pinda’s en gist
De ontrafeling van onze darmflora
We krijgen steeds meer inzicht in de werking en belangrijke functies van onze darmflora, maar eigenlijk weten we nog steeds heel weinig van dit mysterieuze ‘orgaan’ in ons lichaam. De kennis die we nu hebben is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg! Zo beginnen we langzaam te begrijpen op welke bijzondere manieren bacteriën met elkaar communiceren via een mechanisme dat bekend staat als ‘Quorum Sensing’. Het mechanisme stelt bacteriën in staat om, via het uitscheiden van signaalmoleculen, constant met elkaar in gesprek te zijn en hun gedrag op elkaar af te stemmen. Ze kunnen onder andere weten met hoeveel soortgenoten ze zijn, om vervolgens bij een bepaald aantal soortgenoten een synchrone reactie teweeg te brengen. Vriendelijke bacteriën communiceren en werken samen via Quorum Sensing, een fenomeen dat nog altijd even fascinerend als mysterieus is voor veel onderzoekers.
De geschiedenis van probiotica
Hoewel de term ‘probiotica’ uit 1953 stamt, is het principe al veel ouder. De eerste sporen van het gebruik van probiotica stammen al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Veehoeders in het Midden-Oosten bewaarden in die tijd de melk in zakken gemaakt van geitenvellen. Doordat de zon erop scheen, begon de melk door een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten te fermenteren. Ook het ontstaan van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn, gaat terug tot ongeveer 7.000 voor Christus. Het belang van deze, soms toevallige ontdekkingen kwam echter pas veel later, in de 19e eeuw aan het licht. In deze eeuw ontwikkelde de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur namelijk zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze microbe-theorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis die tot veel nieuwe inzichten heeft geleid op het gebied van de microbiologie. De echte probiotica-wetenschap komt in Europa echter pas in de jaren negentig van de vorige eeuw op gang en sindsdien zijn probiotica het onderwerp van talloze klinische studies.
Met zorg samengesteld
De producten van Smidge™ worden zorgvuldig en in kleine batches samengesteld en bevatten geen onnodige toevoegingen, waardoor ze van optimale kwaliteit en breed inzetbaar zijn. Doordat de producten zijn ontwikkeld aan de hand van de nieuwste inzichten en omdat ze specifieke neutrale bacteriestammen bevatten, worden ze door bijna iedereen goed verdragen. De producten zijn daardoor ook uitermate geschikt zijn voor mensen met gevoeligheden of allergieën en ze passen bovendien binnen diëten als het GAPS-dieet en het Paleodieet.
Over Smidge™
De supplementen van Smidge™ - voorheen Organic3 - richten zich specifiek op de spijsvertering en de darmen. Ze zijn natuurlijk, duurzaam en worden met veel zorg samengesteld zonder onnodige toevoegingen, waardoor de producten zelfs geschikt zijn voor de meest gevoelige gebruikers.
De naam ‘Smidge’ betekent ‘een kleine hoeveelheid’, waarmee ze willen wijzen op het feit dat ze hun producten altijd in kleine batches produceren om de kwaliteit extra goed te kunnen waarborgen Het is de missie van de drie oprichters om met deze producten essentiële voedingsstoffen te bieden die het spijsverteringsstelsel kunnen ondersteunen en die de opname van nutriëntrijke voeding kunnen helpen maximaliseren.
Het bedrijf komt voort uit de ervaring van de drie oprichters, die alle drie zelf gezondheidsproblemen hebben weten te overwinnen. Ze geloven erin dat goede voeding de sleutel is tot een goede gezondheid en hun visie, ervaring en onderzoek heeft geleid tot unieke producten die zijn samengesteld om vervelende bijwerkingen voorkomen en om het hoogst mogelijke resultaat behalen. De oprichters van Smidge™ hebben een passie voor het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride, waardoor ze zich dan ook laten inspireren bij het creëren van hun producten.
Volwassenen: neem 2 capsules per dag.
Kinderen: neem 1 capsule per dag.
10 miljard CFU's (81.58 mg) † (Bifidobacterium infantis, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis). † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld; CFU's: colony-forming units.
Microkristallijne cellulose, hydroxypropylmethylcellulose, water.