Naar inhoud
Gratis bezorging in NL & BE boven de € 75,-
Niet-goed, geld-terug-garantie
Vragen? Bel ons: 085 - 303 88 55

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Broth of Life

Broth of Life is een familiebedrijf dat gevestigd is in het Australische Sydney. Het bedrijf maakt hoogwaardige, natuurlijke en gedroogde bottenbouillon. Voor het samenstellen van producten maakt Broth of Life enkel gebruik van weidekippen en grasgevoerde weiderunderen die op natuurlijke wijze worden gehouden. Ieder zakje botten bouillon is met veel zorg gemaakt en samengesteld uit natuurlijke ingrediënten die met de hand worden geselecteerd. Botten bouillon is één van de meest voedingsrijke producten en het is daarmee een perfecte en eenvoudige manier om collageen en en andere bioactieve micronutriënten binnen te krijgen.

Sorteren op

3 producten

Filters

Merk
Meer filters
Merk
Meer filters
Bottenbouillon - Weidekip - FODMAP Friendly - Ergomax
Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - Instant Soep - Ergomax
Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund Aanbiedingsprijs€44,95
Bottenbouillon - Weidekip - Instant Soep - Ergomax
Bottenbouillon - Weidekip Aanbiedingsprijs€44,95

Broth of Life: botten bouillon zoals het bedoeld is

Zelf bottenbouillon maken is voor velen vaak net een stap te ver. Het is immers een langdurig proces en het vinden van kwaliteitsingrediënten is niet altijd even gemakkelijk of praktisch. De pure bottenbouillon van het Australische familiebedrijf Broth of Life is een uitkomst voor eenieder die toch wilt kunnen genieten van de smaak en gezondheidsvoordelen van een authentieke, hoogwaardige botten bouillon. Voor het samenstellen van de bouillon worden enkel weidekippen en grasgevoerde weiderunderen gebruikt die op natuurlijke wijze gehouden zijn. De botten worden langzaam getrokken met zuiver water, groenten en appelazijn, waardoor de smaak en voedingswaarde ervan optimaal behouden blijft. De poeder kan worden opgelost in kokend water, maar kan ook in sauzen, stoofpotten en maaltijden worden verwerkt, precies zoals je ook kruiden gebruikt in je voeding.

Het oeroude geheim van bottenbouillon

Archeologische vondsten hebben uitgewezen dat jagers en verzamelaars uit de IJstijd al potten gebruikten om vis en karkassen uit te koken. Zo zijn er over heel de wereld ontdekkingen gedaan die aantonen dat onze voorouders al eeuwenlang bouillon maakten van vers gevangen dierlijke voedselbronnen. Instinctief kenden zij al de voedende kracht van dierlijke botten en organen. Bottenbouillon (‘bone broth’ in het Engels) bevat ook mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor en zwavel in een vorm die het lichaam goed kan opnemen (electrolyten). Bottenbouillon bevat bovendien de belangrijke aminozuren glycine en proline. Ten slotte is collageen één van de belangrijkste bestanddelen van een goede botten bouillon. Door het lange sudderen wordt collageen omgezet in het goed opneembare gelatine, een gelachtige substantie. Het dagelijks nemen van een kleine hoeveelheid bottenbouillon kan al grote verschillen maken.

Het belang van collageen voor ons lichaam

Collageen vormt 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte in ons lichaam. Het belangrijke eiwit bestaat uit aminozuren en peptides, die onze cellen gebruiken als bouwstenen voor het produceren van de grote collageen triple helix structuur. Deze bijzondere structuur zorgt voor sterke, flexibele vezels in ons lichaam. Vanaf het 25e levensjaar neemt de lichaamseigen productie van collageen af en is het belangrijk om ons lichaam via bijvoorbeeld voeding van voldoende collageen te voorzien. Er zijn verschillende soorten collageen: type I, II en III zijn daarvan de belangrijkste. Meer dan 90% van het collageen in ons lichaam bestaat uit collageen type I, dat wordt gevonden is de huid, haar, nagels, pezen, gewrichtsbanden en botten. Collageen type II komt met name voor in gewrichten, ribben, neus, strottenhoofd en tussenwerverschijven en type III komt ook veel voor in de huid en bloedvaten. Rundercollageen is de meest gebruikte bron voor collageensupplementen en bestaat met name uit collageen type I en type III.

Eten van kop tot staart

Al eeuwenlang worden er in traditionele beschavingen, zoals de bekende inheemse volken maat ook de Oud-Chinese cultuur, dierlijke organen gegeten. Bij traditionele genezers was namelijk al de kennis aanwezig dat het eten van gezonde, dierlijke organen een effect heeft op diezelfde organen in het menselijk lichaam. Zo is bottenbouillon rijk aan collageen, dat in dierlijke botten en bindweefsels voorkomt. Tegenwoordig zijn we, als gevolg van welvaart en overvloed, het eten volgens het kop-tot-staart-principe grotendeels vergeten; we consumeren nauwelijks nog dierlijke botten en organen en missen dus ook de voedingsstoffen die hierin voorkomen. De laatste tijd vindt er gelukkig een opleving plaats van deze voorouderlijke levenswijze en van het evolutionair eten: orgaantherapie is terug van weggeweest. Het past immers in een ethische, duurzame en gezonde levenswijze om dieren in hun geheel te gebruiken voor consumptie.

FODMAD friendly, glutenvrij en Paleo

Er zijn verschillende varianten botten bouillon van grasgevoerde runderen en weidekippen verkrijgbaar. Naast de ‘normale’ bottenbouillon heeft Broth of Life ook een kruidenvrije en een FODMAP friendly bottenbouillon in haar assortiment. FODMAP is de afkorting voor een koolhydraatbeperkt dieet en is in het bijzonder geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor of hoogsensitief reageren op bepaalde kruiden. De bottenbouillon van Broth of Life past tot slot ook in een Paleodieet en is glutenvrij.